Kapalı Omurga Ameliyatları ve Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) Omurga Ameliyatları
Kapalı omurga ameliyatları ve minimal invaziv omurga cerrahisi, omurga ameliyatlarının birçoğunda yapılabilmekte ve kas kesisi ile doku hasarının az olması nedeniyle hastalara birçok avantaj sağlayabilmektedir.
Bel fıtığı ameliyatlarından skolyoz ameliyatlarına, omurga kırıklarına, yaşlanmış omurgadaki omurga kireçlenmesi ve deformite ameliyatlarına, omurga tümörlerine kadar değişen birçok omurga operasyonunda kapalı ameliyat teknikleri kullanılmaktadır.
Bel fıtığı amelyatlarından, skolyoz ameliyatlarına, omurga kırıklarına, yaşlanmış omurgadaki omurga kireçlenmesi ve deformite amelyatlarına, omurga tümörlerine kadar değişen birçok omurga operasyonlarında kapalı ameliyat teknikleri kullanılmaktadır.
Kapalı Omurga Ameliyatlarının Ne Gibi Avantajları Vardır?
Avantajalar yapılan ameliyata göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin omurga tümör ameliyatlarında sadece stabilizasyon gereken bir hastaya kapalı yöntemle işlemi gerçekleştirdiğimizde doku hasarı çok daha az oluyor ve açık yöntemde hasta en az 2 hafta beklemesi gereken radyoterapi tedavisini 3-4 gün sonra kapalı yöntemle alabiliyor. Bunun dışında, özellikle yaşlı hastalarda uzun seviye enstrümentasyon yani implant yerleştirilmesi gerekiyorsa, bu hastalarda hem cerrahi süre kısalıyor, hem de doku hasarı ve kanama miktarı az olduğu için hastalar büyük bir cerrahi işlemi çok az cerrahi travma ile atlatıyorlar. Yine bu hastalarda hastanede yatış süresi kısalıyor ve ameliyat sonrası cerrahiye bağlı ağrılar açık yönteme göre daha hızlı bir şekilde kontrol altına alınabiliyor.
Kapalı Omurga Ameliyatları ve Minimal İnvaziv Cerrahiler Nelerdir?
- Endoskopik bel fıtığı amelyatları
- Mikroskopik (tüp yardımlı) bel fıtığı ameliyatları
- Kapalı (peruktan) omurga kırığı stabilazasyonu
- Kapalı(peruktan) omurga tümörü stabiliazsyon ameliyatları
- OLIF, XLIF, DLIF gibi ön taraftan omur gövdelerine kafes yerleştirme ameliyatları
- Vertberoplasti, Kifoplasti ameliyatları
- Endoskopik boyun fıtığı amelyatları ve tüp yardımlı key hole servikal (boyun) fıtık ameliyatları
- Sırt fıtıklarında minimal invaziv ekartör yardımlı ameliyatlar ve torakoskopik amelyatlar
- Torakoskopik skolyoz ameliyatları (ipli skolyoz ameliyatı)
Kapalı Omurga Implantasyonu Nasıl Yapılmaktadır?
2 yöntemle vida yerleştirme işlemi yapılmakatdır. Birincisi floroskopi denilen görüntüleme eşliğinde 2.si navigasyon yöntemi ile omurun 3 planda görüntülenmesi ile olmaktadır.